VIDEO: Ar Covid-19 krīzi saistītas sabiedriskā transporta izmaiņas – visai haotiskas, žēlojas pasažieri

Kadrs no video

Vīrusa Covid-19 izplatības laikā iedzīvotāji aicināti palikt mājās, taču, ja kaut kur jādodas, braukt ar velosipēdu vai iet kājām. Ja tas nav iespējams, jāņem vērā, ka Rīgas Satiksme veikusi dažādas izmaiņas transportu kustību sarakstos. Dažas no šīm izmaiņām gan raisījušas neizpratni, vēsta raidījums “Bez Tabu”.

Rīdziniecei Elīzai ārkārtas stāvokļa laikā neesot iespējas strādāt no mājām, tāpēc viņa joprojām ikdienā izmanto sabiedrisko transportu – 204. vai 263. mikroautobusu. Liels pārsteigums sievieti darba dienas beigās sagaidījis mikroautobu pieturvietā – transportu laika grafiki bijuši aizklāti.

Lai pārliecinātos, Elīza pārbaudījusi aktuālo informāciju Rīgas Satiksmes mājaslapā, taču nekas nav liecinājis par izmaiņām kustību grafikos. “Es vairākkārt zvanīju uz Rīgas Satiksmes telefona numuru, kas norādīts pieturā, bet tā arī man neizdevās nevienu sazvanīt un es aizgāju uz citu pieturu.”

Arī “Bez Tabu” pārliecinās, ka laika grafiki Stigu ielā aizkrāsoti un, cenšoties sazvanīt Rīgas satiksmi, tas neizdodas. Par pārsteigumu ielas galā pamanām 263. mikroautobuss. Vadītājs stāsta, ka, lai arī pasažieru esot maz, abi mirkoautobusi vēl kursējot pēc ierastā grafika, taču jau tuvāko dienu laikā tie tikšot slēgti.

Rīgas satiksmes pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane atklāj, ka aizklāti ir tie maršrutu saraksti, kuri ārkārtas stāvokļa laikā ir slēgti. Šajā gadījumā radies pārpratums – darbinieki pārsteigušies un šobrīd lēmums par abu mikroautobusa maršrutu slēgšanu vēl tiekot izskatīts un varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā.

Pārstāve aicina klientus pirms brauciena pārbaudīt informāciju Rīgas satiksmes mājaslapā un ir neizpratnē, kādēļ radušās grūtības sazvanīt uzņēmumu – tālrunis strādājot un tikai retos gadījumos varētu būt situācijas, kad uzdot sev interesējošus jautājumus cenšas vairāki iedzīvotāji vienlaicīgi. Tā noticis nedēļas nogalē, kad pieņemts lēmums par izmaiņām atlaižu saņēmēju lokam.

Sabiedriskā transporta pasažieri jau vairākkārt sociālajos medijos ziņojuši par pārpratumiem un gadījumiem, kad Rīgas satiksmes darbinieki vai klienti nav ievērojuši ārkārtas stāvokļa laikā noteiktos ierobežojumus. Ar izmaiņām jāsadzīvo arī reģionālā maršrutu autobusu pārvadātājiem un to klientiem.

Autotransporta direkcija reaģējot uz visām iedzīvotāju sūdzībām, taču to neesot daudz, un mierinot brīžos, kad klienti uztraukušies par savām iespējām nokļūt uz darbu pēc transporta kustību grafiku izmaiņu veikšanas, atklāj direkcijas pārstāve Zane Plone, piebilstot, ka nepieciešamības gadījumos tikšot izskatītas iespējas norīkot papildu reisus.

Pievienot komentāru